Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Di.se gör som Expressen - bojkottar Telias Surf Open

Publicerad: 15 Februari 2008, 10:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Di.se blockerade i dag sitt material till Telias mobil-browser Surf Open. "Telia har på ett otillbörligt sätt förvanskat vårt innehåll och försöker profitera på våra läsare, det är inte okej", säger Martin Ahrend, vd på Di.se.


- Vi har redan en mobilportal som är tillgänglig för 98 procent av dagens mobiltelefoner. Vad Telia har gjort är att förvanska vår ordinarie sajt för att passa sin egen browser, det gillar vi inte, säger Martin Ahrend.

Han reagerar på att Telia hävdar att de vill göra internet på mobilen mer tillgängligt när det, enligt honom, bara handlar om att hitta nya intäkter.

- Den slanten de får för annonserna i anslutning till Di.se behåller de själva. Det är som om en tidningsdistributör skulle klippa och klistra och lägga in egna annonser i vår papperstidning.

Han säger att tanken med Surf Open inte är nya, den har bland annat testats i England.

- Reaktionerna där var likartade med starka reaktionerna från medieföretagen. I mars drar något liknande igång i Norge och redan 1998 fanns försök att ta redaktionellt material och packa om det för att kunna sälja egna annonser och det är inte okej.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.