Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

DI:s nye chefredaktör ”Jag skrev på kontraktet i går”

Publicerad: 2 September 2009, 10:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

”Mina föregångare gör mig ödmjuk.”


Peter Fellman kom till Dagens Industri 1999  och har jobbat som reporter, nyhetschef, editionschef, redaktionschef och tar nu steget upp till chefredaktör.

- Det känns jätteroligt och spännade, men samtidigt gäller det att hålla sig ödmjuk. Med två profiler som Hasse Olsson och Gunilla Herlitz som de enda två chefredaktörerna på 30 år så får man inte bli för kaxig, säger Peter Fellman.

Tufft läge att ta över i? Annonskonjunkturen har ju slagit särskilt hårt mot er på DI.

- Frågan är om det är bäst att ta över när allt är på topp eller när det går lite kärvare? Annonskonjunkturen är stentuff och hela branschen befinner sig i en strukturomvandling men jag ser det som en spännande utmaning. Vi har lönsamhet och bra produkter både på papper och nät, en flexibel och ganska liten organisation, och alla möjligheter att ligga långt fram.

Hur ska du sätta din prägel på tidningen?

- Det tycker jag redan att jag gjort. Som redaktionschef var jag ansvarig för omgörning av tidningen för några år sedan och är hela tiden med att utveckla produkten så det finns ingen anledning til några stora förändringar nu. Vi ska fortsätta att trimma och leverera till våra läsare.

Hur tycker du att informationen till personalen har skötts i samband med Herlitz övergång?

- Jag tror inte man kan lasta oss så mycket för det. När det här läckte ut förra veckan så var inget klart. Själv skrev jag på kontraktet i går kväll.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.