Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

DI portar kulturministern från 100-wattaren

Publicerad: 5 November 2008, 14:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Dagens Industris vd Gunilla Herlitz har stoppat kulturminister Lena Adelsohn Liljeroths medverkan i morgondagens reklamgala 100-wattaren. Anledningen är kulturministerns kovändning i presstödsfrågan.


Dagens Media har tidigare berättat att kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth skulle dela ut pris på morgondagens 100-wattaren. Nu har hon strukits från listan.

- Hon ska inte vara med längre, säger Elisabeth Thörnsten, projektledare på 100-wattaren.

Varför?

- Jag måste hänvisa denna fråga till Gunilla Herlitz.

Anders Ericson, vd på Sveriges Annonsörer, vill inte heller kommentera frågan.

Enligt flera källor med insyn är det galans medarrangör Dagens Industri som har deklarerat Lena Adelsohn Liljeroth persona non grata på galan. Anledningen är regeringens svängning i presstödsfrågan. Dagens Industris ägare Bonnier är en av de mest högljudda motståndarna till den svenska presstödsmodellen.

Dagens Media har sökt Gunilla Herlitz, som befinner sig i Sydafrika. Marknadschef Erik Lennmark hänvisar alla frågor till Gunilla Herlitz.

Lena Adelsohn Liljeroths pressekreterare Marcus Hartmann säger att anledningen till att kulturministern inte medverkar är "kalenderproblem".

- Vi fick det inte att gå ihop, säger han.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.