Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

DI överträffade vinstprognosen

Publicerad: 28 Januari 2002, 11:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Tidningen Dagens Industri gjorde en rörelsevinst på 175 miljoner kronor förra året. Det är en kraftig försämring jämfört med året innan, men bättre än företagets egen prognos.


- 175 miljoner var bättre än vad vi hade räknat med. Vi trodde på en vinst någonstans kring 150-160 miljoner kronor, säger DIs chefredaktör och ansvarige utgivare Hasse Olsson.

Året innan uppgick rörelsevinsten till 290 miljoner kronor. Omsättningen under fjolåret sjönk till 690 miljoner kronor, att jämföra med 840 miljoner kronor samma period föregående år.

Hasse Olsson vill inte uttala sig om försäljnings- och vinstmål för det kommande året, men han tycker att det finns anledning att vara återhållsam.

- Det finns ingenting som tyder på att konjunkturen håller på att vända och jag tror att 2002 kommer att bli ett dåligt år. Å andra sidan är 175 miljoner inget dåligt resultat, jag tror inte att någon annan svensk tidning kan visa upp något liknande.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.