Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

DI börjar sälja elektroniska lösnummer

Publicerad: 10 april 2002, 07:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:16

Dagens Industri har fattat beslut om att börja sälja elektroniska lösnummer av affärstabloiden via internet. Priset blir som i tidningskiosken, 15 kronor. Beställning sker via mobiltelefon.


Sedan februari har Dagens Industri lagt upp hela papperstidningen på sin sajt, tillgänglig för prenumeranterna. Detta öppnar upp för lösnummerförsäljning via internet.

Genom puffar, teasers på intressanta artiklar, ska surfarna lockas att köpa ett elektroniskt lösnummer av tidningen. Det ska ske genom att surfaren ringer ett speciellt mobilnummer och får en kod som öppnar för läsning av hela tidningen. Kostnaden hamnar på mobiltelefonräkningen.

Christer Mårdbrant, redaktionschef för DI.se, räknar med att vara igång med den elektroniska lösnummerförsäljningen före hösten.

- Det blir säkert ingen rusning, men investeringskostnaderna är små och vi blir först med att sälja lösnummer via internet.

Lösnummerförsäljningen kan också öppna för andra affärer för Dagens Industri.

- Fungerar det här blir nästa steg sannolikt att ta betalt per artikel, säger Christer Mårdbrant.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.