tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Det var ett lätt beslut"

Publicerad: 26 augusti 2010, 08:17
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:41

SvD Näringslivs nya chef Olle Zachrison om vad som behövs göras med tidningens ekonomidel och vad som skiljer den från Dagens Nyheter och Dagens Industri.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetDagens IndustriSvDDagens Nyheter

MS

Martin Schori


Mer resurser till webben och utlandsbevakningen. Det är två saker som Olle Zachrison vill genomföra som chef för SvD Näringsliv.

–  Vår ekonomi påverkas enormt av vad som händer i Kina eller USA. Tidningen måste kännas internationellt uppdaterad, säger Olle Zachrison till Dagensmedia.se.

Varför tog du jobbet?

– För mig är det här bland det finaste jobbet man kan få som ekonomijournalist i Sverige. Vi har ett bra varumärke som de tunga makthavarna i näringslivet och den ekonomiintresserade allmänheten känner till. Det var ett lätt beslut. 

Hur ser du på SvD Näringslivs position jämtemot med konkurrenterna?

– Det som är unikt med oss jämfört med Dagens Industri är att vi har en komplett affärstidning och en komplett morgontidning. Om man jämför med Dagens Nyheter så har de mer fokus på privatekonomi medan vi har mer fokus på affärsjournalistiken.

Ni skriver i ett pressmeddelande att du ska synas och höras, även externt. Har ni varit dåliga på att nå ut?

– Vi har inte haft den här typen av chefsroll tidigare på Näringsliv. Jag hoppas att den här nya rollen kan leda till att vi syns mer. Det kan handla om att jag blir inbjuden till olika saker eller att vi ordar fler events.

Olle Zachrison har varit chef för Finansnytt i TV8 samt reporter och krönikör på Svenska Dagbladet, TV4 , Ekot och E24.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev