Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Det hela är enchefredaktörs mardröm"

Publicerad: 29 Augusti 2008, 12:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:41

Igår drogs samtliga cirka 10.000 nummer av senaste Matmagasinet tillbaka. Anledningen var att läsare förgiftats av ett av recepten.


På grund av ett skrivfel i receptet till "världens godaste äppelkaka" har två kryddmått muskotnöt råkat bli hela 20 nötter. När redaktionen i måndags insåg felet skickades en varning ut till samtliga prenumeranter, vilka fått tidningen redan i fredags. Ett löst varningsblad sattes även in i alla lösnummer.

I onsdags fick Matmagasinet med chefredaktör Ulla Cocke i spetsen veta att skadan redan var skedd. En läsare hade bakat kakan under helgen och bjudit tre personer på den. Samtliga uppvisade förgiftningssymtom som yrsel och huvudvärk.

- Vi beslutade då att dra in alla lösnummer. Men det är ju inte den ekonomiska förlusten som känns värst utan att våra läsares förtroende kan vara skadat. Det hela är en väldigt sorglig historia och en chefredaktörs mardröm, säger Ulla Cocke.

De fyra drabbade mår bättre nu och Matmagasinet har vidtagit åtgärder.

- Vi har en bra dialog med dem och kommer självklart att kompensera för utgifter de haft till följd av detta. Nu sätter vi även till extra faktagranskning av vårt innehåll.

Helena Engelbrecht

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.