Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Det finns bara ett Stockholmslag"

Publicerad: 11 November 2008, 10:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Djurgården Hockey kickar igång en två veckor lång annonskampanj som hävdar att man är det enda Stockholmslaget.


På bilderna syns en Djurgårdare i full hockeymundering i olika kända Stockholmsmiljöer. Annonserna kommer att synas i Aftonbladet, på Difhockey.se och på 700 reklamtavlor i Stockholm. Kampanjen drog igång igår och ligger uppe i två veckor. Payoffen lyder - Det finns bara ett lag i Stockholm.

- Det är lättare att prata hockey nu när fotbollsallsvenskan är slut. Syftet är att få folk att gå och titta på matcherna, men också att framhäva vår tydliga profil. Vi är ett riktigt Stockholmslag med hela 21 spelare från Stockholm, säger Claes Forsberg, vd, Djurgården Hockey.

I annonserna syns även den runda symbol, som Djurgårdens officiella suporterförening, järnkaminerna tog fram förra säsongen. Symbolen står för alla de som valt att visa sitt stöd för laget på Hovet.

Djurgården Hockey kommer att spinna vidare på den här kampanjen med jämna mellanrum till slutet av januari. Den huvudsakliga kommunikationen sker då via Difhockey.se.

- Då kommer målgruppen inte vara lika bred, till exempel barnfamiljer. Sedan kommer vi kanske retas lite med andra hockeylag, såklart med inslag av humor, säger Claes Forsberg.

Kampanjarbetet är gjort inhouse med kreativ hjälp från Viktor Telégin Projektledare/Copy, Louder Living Marketing AB, och Hannes Söderlund, Fotograf/AD, Hansoproduction.

Helena Engelbrecht

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.