onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Det fanns inga vanliga dagar"

Publicerad: 1 februari 2012, 11:29
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:30

Fredrik Kornebäck, 40, handplockades av Håkan Juholt till jobbet som presschef för Socialdemokraterna. Men hans återkomst till partiet blev mycket kortare än han hade förväntat sig. I en exklusiv intervju med Dagens Media berättar Fredrik Kornebäck om de två hektiska veckorna som ledde till att både han och hans chef Håkan Juholt avgick i förtid.


MS

Martin Schori


Det är inte alla som får ett jobberbjudande från ledaren för riksdagens största parti. Ännu färre tackar nej, men det var precis vad Fredrik Kornebäck gjorde när Håkan Juholt ringde en dag i november.

– Jag vill att du blir presschef, sa Håkan Juholt.

– Nej, sa Fredrik Kornebäck.

– Jo, sa Juholt.

– Jag måste tänka, avslutade Fredrik Kornebäck.

Ett halvår tidigare hade han beslutat sig för att lämna Socialdemokraternas presstjänst, där han varit i fyra år, för jobbet som chefredaktör för den förvisso (S)-märkta Aktuellt i Politiken. Han var då utjobbad och säker på att han ville återvända till journalistiken, som han älskar.

Han tackade ändå ja, efter en kort betänketid.

Någon månad senare står han bredvid Håkan Juholt på en provisorisk scen i köpcentret Flanaden i Oskarshamn. En märkbart tagen partiledare aviserar sin avgång, och Oskarshamnsborna buar och skriker "nej".

Platsen hade Juholt bestämt själv.

Läs hela intervjun om de dramatiska händelserna under Håkan Juholts, och Fredrik Kornebäcks sista tid, i DM Plus eller Dagens Media nummer 2, 2012.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev