Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Det digitala blir allt större"

Publicerad: 11 Oktober 2012, 14:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:08

Lena Glaser lämnar tjänsten som webbchef för att istället tillträda en tjänsten som programdirektör för SVT:s interaktiva utbud. För dagensmedia.se berättar hon om den nya rollen.


Ämnen i artikeln:

SVT

– De digitala plattformarna blir en allt viktigare del av SVT:s sätt att nå ut. Vi har haft en stark tillväxt under flera år och det digitala blir allt större, så då samlar vi allt under en roll och inrättar en tredje programdirektörstjänst, säger Lena Glaser till dagensmedia.se.

Lena Glaser tillträder den nyinrättade tjänsten som programdirektör för SVT:s interaktiva utbud vid årsskiftet.

Tanken är att det ska bli en tydligare uppdelning mellan den beställande och den levererande delen inom det digitala utbudet. Den levererande delen är då kvar som SVTi.

– Det som händer är att sättet vi jobbar med det interaktiva tar ett kliv närmare hur man jobbar med annat. I resten av organisationen finns det en uppdelning mellan den beställande delen och den levererande delen och nu gör vi samma uppdelning inom det digitala utbudet, säger Lena Glaser.

Vad är planen för den nya tjänsten?

– Vi har jobbat med den nya sajten för att kunna ta nästa kliv och bli snabbare. Vi ska fortsätta jobba med starka webbunika titlar och kompletterande programsajter.

Vem tar över som webbchef när du kliver på som programdirektör?

– Det är inte klart vem som tar över. Först ska SVT göra en kartläggning av de kontaktytor som finns med övriga organisationen och först därefter ska tjänsten se över.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.