Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Det är en stor ära"

Publicerad: 24 Februari 2009, 12:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

Tv-produktionsbolaget World Television berättar om årets kanske mest prestigefyllda tv-uppdrag - att få spela in Kungens bekräftelse av Daniel Westlings och Kronprinsessans förlovning. "Det här är ett genombrott för vårt medium", säger World Televisions vd Niclas Grunewald. <b>Se filmen på Dagensmedia.se</b>.


World Television har funnits i Sverige sedan 1998, inledningsvis under namnet Kamera Interactive.

Bolaget, som producerar tv åt organisationer och företag, har nu fått sitt hittills mest prestigefyllda uppdrag - att filma och sköta distributionen av Kungens, Drottningens, Victorias och Daniel Westlings bekräftelse av förlovningen och det stundande bröllopet.

- För ett par år sedan hade man vänt sig till SVT. Nu är det här ett alternativ för en organisation för Hovet att gå ut själva med sin egen kanal. Jag tycker nästan att det är ett genombrott får vårt medium, säger Niclas Grunewald, vd World Television Sverige, till Dagens Media.

Hovet har en egen spelare på sin hemsida, i vilken filmen visas, och klippet finns även utlagt på Youtube.

- Den är också upplagd på en mpeg2-fil, så att media kan ladda ner och göra sina egna versioner av det här. Allt för att göra den så tillgänglig som möjligt.

Hur gick det till när ni fick uppdraget - fick ni veta vad det gick ut på?

- Nej, det här har skötts otroligt proffsigt av Hovet, men jag kan inte gå in på detaljer. Vi har fört en dialog under en period.

Hur känns det att få uppdraget?

- Jätteroligt, naturligtvis. Det här är ett hedersuppdrag. Det är fantastiskt kul för oss att de ger oss det här förtroendet, det är en stor ära.

Här är World Televisions tv-inspelning:

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.