Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Debatt

Isobel Hadley-Kamptz: ”Kaoset på NYT väcker frågor om vad journalistik är”

Såväl amerikansk som svensk journalistik har haft svårt att hantera den nya högerpopulismen. Men är det vi nu ser början på slutet för perspektivet att obekymrat sätta neutraliteten före sanningen? Undrar Dagens Medias kolumnist Isobel Hadley-Kamptz.

Publicerad: 11 Juni 2020, 07:29

Populismen vill sudda ut skillnaden mellan sant och falskt, medan journalistiken ska ta fram sanningen. Det gör den goda journalistiken till fiende för en populistisk politiker eller politisk rörelse, skriver Isobel Hadley-Kamptz.


Ämnen i artikeln:

Isobel Hadley-Kamptz

Det började med att New York Times publicerade en oberoende kolumn på ledarsidan av den republikanske senatorn Tom Cotton från Arkansas. Tom Cotton krävde att militären skulle sättas in mot

Få hela storyn –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Vårt exklusiva magasin

Du har möjlighet att säga upp prenumerationen när du vill under de första 30 dagarna. Därefter övergår den till en 12 månaders prenumeration med allt vårt digitala material och magasin för 5995 kr/år (ex. moms).

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Isobel Hadley-Kamptz

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.