tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Deasign och Perfect Fools: Odd Scouts har fel

Publicerad: 10 september 2008, 08:34
Uppdaterad: 8 januari 2016, 09:08

Webbyrån Odd Scouts hävdar att ingen annan byrå klarar av att bygga sajter som drar tillräckligt med trafik. "Jag känner inte igen mig i det", säger Axel Bendrik, vd på Deasign.


MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Odd Scouts copy Fredric Thunholm sade nyligen till Dagens Media att han anser att webbyråer inte kan driva trafik till hemsidor.

- Kunderna köper en kampanj hos webbyrån och vaknar upp med 700.000 kronor brända och 32 klick på hemsidan.

Ett uttalande som bland annat Axel Bendrik, vd på Deasign, är kritisk till.

- Jag vet inte vad de gör som ska vara så mycket bättre än alla andra, men vi har hållit på i tio år har levererat resultat som kunderna är nöjda med. Jag önskar dem lycka till och det ska bli spännande att se när de har ett case att visa, säger han.

- Det är klart att trafik är jätteviktigt, men varumärkesbyggande är också jätteviktigt. Vi har aldrig gjort en sajt för 700.000 som dragit 32 klick.

Även Tony Högqvist, cd Perfect Fools, ställer sig frågande till uttalandet:

- Jag tycker att det är ett imponerande uttalande. Det innebär ju att Odd Scouts måste veta statistiken för alla sajter som alla andra har byggt, säger han.

Han säger att målen inte alltid är att driva just trafik.

- När vi gör bilsajter kan målet exempelvis vara att driva provkörningar, men om målet är att driva trafik så ska vi självklart bygga en sådan sajt. Jag tycker att Odd Scouts tänker lite fel om allt bara handlar om att driva trafik.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev