Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

De kan bli årets ekonomijournalist

Publicerad: 4 Februari 2009, 12:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

2008 var ett hektiskt år för landets ekonomireportrar. Här är de nominerade till Bonniers pris "Hasse Olssons pris till årets ekonomijournalist".


Priset instiftades för åtta år sedan. I år har rekordmånga nomineringar kommit in till prisnämnden. Prissumman är 75 000 kronor.

Årets nomineringar är:

Jan Almgren och Andreas Cervenka, SvD/E24 "För att de med nit och envishet på djupet granskat spelet bakom Swedbanks räddning. De skrapar med ett traditionellt journalistiskt grepp fram sanningen i turerna runt nyemissionen."

Erik Wahlin, Affärsvärlden "För en spännande och insiktsfull artikel som för första gången gav en heltäckande skild- ring av Volvo PV:s resa från nationalklenod till industriellt haveri."

Gunnar Örn, Dagens Industri "För att han tidigare än de flesta berättade om den stora finanskrisen och bättre än alla förklarar vad den betyder."

I juryn sitter Hasse Olsson, (ordf), Per Lundsjö, E24, Patricia Hedelius, Dagens Nyheter, Thomas Peterssohn, TT, och Erik Månsson (verkställande ledamot), Bonnier.

Vinnaren avslöjas den 17 februari.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.