Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

David Orlics nya jobb

Publicerad: 8 Januari 2009, 07:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Dagens Media kan berätta att Garbergs tidigare stjärncopy David Orlic går in i den byrå som startas av före detta Publicis Stockholm-personal. Byrån får namnet Volontaire.


I mitten av december köpte personalen loss reklambyrån Publicis Stockholm från ägarbolaget Publicis. Omkring tio delägare tog över byråns verksamhet från årsskiftet.

- De tio delägarna kommer att få lika stor andel av byrån, som det ser ut nu, sa Patrick Tepfers, nordisk vd för Publicis till Dagens Media då.

Den nya byrån får namnet Volontaire. Carl Unger, tidigare vd på Publicis, registrerade bolaget hos Bolagsverket den 15 december.

Dagens Media kan berätta att David Orlic, som nyligen sade upp sig från Garbergs efter knappt fyra år, kommer att ingå i den nya byråns personalstyrka. I samband med att han slutade på Garbergs sa han till Bonniers reklamtidning Resumé att han nu ville "fokusera på kommunikation som löser affärsproblem i stället för att dölja dem".

David Orlic sa också att han hade svårt att se sig själv på en annan svensk byrå, men att han inte heller ville stänga dörren.

Publicis Stockholm har gjort ett negativt rörelseresultat de senaste tre åren. Under 2007 var rörelseförlusten drygt 10 miljoner kronor, med en omsättning på 43 miljoner. Under både 2006 och 2005, var rörelseförlusten ungefär 6 miljoner kronor.

David Orlic har vunnit två Guldägg samt tävlingens Kycklingstipendium. Han har även varit jurymedlem i samma tävling och tävlat i Cannes Young Creatives.

- Det finns nio miljoner kreatörer i Sverige. Det stämmer att jag är en av dem. I övrigt är spekulationerna kring mina förehavanden mycket smickrande, skriver David Orlic i ett mejl till Dagens Media.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.