Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Datorhaveri på Svenska Dagbladet

Publicerad: 14 Maj 2008, 14:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Svenska Dagbladet har drabbats av ett allvarligt datorhaveri. Tidningens sajter ligger nere och det är osäkert hur papperstidningen kommer att se ut imorgon.


Under hela eftermiddagen har Svenska Dagbladets datasystem varit ur funktion, och ännu vid 19-tiden var problemet inte löst.

­ Nej, det stämmmer, tidningen kommer att se annorlunda ut i imorgon, men vi har lyckats rädda alla helsidesannonser, säger Björn Hygstedt, informationschef på SvD.

Redaktionen har tvingats spara ner texter på usb-minnen, som förmedlats till tryckeriet. Personal jobbar nu frenetiskt med att försöka lösa problemet.

Hur allvarligt är problemet?

- Ja, om vi inte lyckas lösa det då vet jag inte, det är svårt att säga. Det är säkert det allvarligaste som hänt oss under 2000-talet, säger Björn Hygstedt.

Vad innebär det för alla annonsörer?

- Det omöjligt att uppskatta i det här läget. Det finns fortfarande tid att lösa problemet, säger en märkbart stressad Björn Hygstedt till Dagens Media.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.