måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Date relanseras med ny design

Publicerad: 4 september 2008, 03:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Doftklassikern Date har fått en uppfräschning av designbyrån No Picnic. Målet är att en ny generation ska ta till sig varumärket. Till hösten drar den första kampanjen igång som ska visa upp de nya förpackningarna.


MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Dates nya förpackningar. No Picnic fick uppdraget i fjol och i oktober kan resultatet skådas i butikshyllorna. Datetjejerna som har varit varumärkets signum har behållits men uppdaterats för att locka en mer kräsen och sofistikerad ungdomsmålgrupp. Både förpackningarna och flaskorna har fått nya färgsättningar.

- Date är ett ikoniskt varumärke, men det har gått lite i stå. Förutom formgivningen har vi tittat på positioneringen och varumärkesplattformen, säger Pernille Hanson Ihrfeldt, vice vd på No Picnic.

- Förutsättningarna är annorlunda i dag än på 70-80-talet. Tonårstjejer är mer kräsna, ifrågasättande och sofistikerade.

Dofterna har även fått nya namn som Dangerously Delicious och Absolute Attraction. I slutet av september lanseras en ny Datesajt och senare i höst drar en kampanj igång i print och på nätet. Bakom kampanjen står reklambyrån Le Bureau.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev