Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Datateknik återuppstår som nyhetsbrev

Publicerad: 8 Januari 2002, 14:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Ekonomi + Teknik Förlag ger ut den nedlagda datatidningen Datateknik som nyhetsbrev.


Före jul skickades ett nollnummer ut till medlemmarna i SER, Sveriges elektro- och dataingenjörers riksförening, som äger utgivningsbeviset. Det första skarpa numret kommer den

7 februari.

Tidningen Datateknik lades ner hösten 2001.

- Men vi ville inte släppa bevakningsområdet och kom övrens med SER om att ge ut titeln som nyhetsbrev. Innehållet kommer att vara samma som i salig Datateknik men i en mindre omfattning, säger Adam Edström, projektledare på Ekonomi +Teknik.

Innehållet blir tekniktungt. Brevet vänder sig till programutvecklare.

Brevet kommer 15 gånger per år och förlaget siktar på åtta sidor per utgåva. Distributionen sker inledningsvis både via papper och e-post.

- Planen är att gå över helt till e-post.

Lennart Pettersson, tidigare chefredaktör på Datateknik, ska jobba som ansvarig redaktör för brevet på halvtid.

I första hand erbjuds brevet till SERs 5.000 medlemmar, som ska betala för nyhetsbrevet, dock inte ordinarie priset på 300 kronor. Därtill ska Datatekniks 4.000 fullt betalande prenumeranter erbjudas nyhetsbrevet.

När nyhetsbrevet börjar ges ut, ska också Datatekniks sajt återuppstå. Det är också där annonsmöjligheterna kommer att finnas.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.