Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Dataspelstidning erbjuder annonsering i dvd-video

Publicerad: 11 Januari 2002, 06:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Dataspelstidningen Superplay provar i nästa nummer ett nytt annonsformat. Med tidningen följer en dvd-video, delvis med redaktionellt material. Sandrew och SF hör till de annonsörer som finns med på dvd:n.


- Smygtittar på tv- och dataspel gör vi i artikelform i tidningen. Nu gör vi det också med rörliga filmer, säger Jonas Svensson, marknadschef på Medströms dataförlag.

Filmen är 100 minuter lång och visar smakprov ur 21 spel. Dessutom har flera annonsörer hängt på testomgången. Förutom SF och Sandrew finns Konami och Bergsala med. Annonsörerna har betalat ett fast pris.

- Annonsförsäljningen har gått enligt planerna. Vi ser det som nytt medium med nya möjligheter att distribuera reklamfilm som tidigare varit hänvisade år bio eller tv. Här finns heller inga tidsbegräsningar.

Hur mycket annonspengar denna provomgång inbringat vill Jonas Svensson inte säga.

Dvd-videon i nästa nummer är att försöksprojekt som ska utvärderas ur annonsörs- och läsarperspektiv. Faller försöket väl ut vill Medströms dataförlag fortsätta och utveckla användandet av dvd-video.

- Tanken är att vi ska producera mer redaktionellt material som reportage och sådant på dvd, om provomgången faller väl ut, säger Jonas Svensson.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.