Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Datainspektionen granskar Telia

Publicerad: 26 Februari 2008, 13:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:55

Datainspektionen förbereder en granskning av hur Telia hanterar ip-tv-kundernas personuppgifter. "Genom att kartlägga tittarvanor kan de bygga profiler för marknadsförinsgsyften", säger Adolf Slama, It-säkerhetsspecialist på Datainspektionen.


Granskningen av Telia beror inte på att det skulle finnas misstankar om oegentligheter. Telia valdes för att företaget är ledande inom ip-tv.

- Vi vill vara proaktiva i den här frågan. Hittar vi missförhållanden hos Telia kommer vi att granska också de andra leverantörerna av ip-tv, säger Adolf Slama.

Granskningen av Telia ska ske dels på företagets kontor i Farsta och möjligen också på företagets serverpark i Haninge. Datainspektionen vill undersöka om Telia håller sig till personuppgiftslagen, men också se vilken information Telia sparar och i vilka syften.

- Genom att spara information om kundernas tittarvanor kan Telia bygga profiler som sedan kan användas i marknadsföringssyfte, vilket förstås inte är okej.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.