Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Därför spelade A Camp för SvD:s personal

Publicerad: 28 Januari 2009, 15:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:23

SvD:s anställda fick ett oväntat avbrott i vardagen när den svenska pop-gruppen A Camp, anförda av Nina Persson, dök upp i lokalerna och rev av tre låtar. "Det var rätt häftigt", säger SvD:s informationschef Björn Hygstedt.


- Vi har nischat in oss med lite mer exklusiva webb-tv-inslag och har sett att musik fungerar riktigt bra. Vi hade A Camp inbokade för en intervju, eftersom de är albumaktuella, och då föddes idén att kombinera det skrivna materialet med en livesänd konsert, säger Björn Hygstedt.

Han konstaterar nöjt att det var första gången A Camp spelade låtarna live och tillägger att SvD som ren bonus fick fin personalvård.

- Det var jätteuppskattat. De som jobbade i närheten där A Camp riggat upp sina grejer fick information om att det skulle bli livat under 20 minuter och det hade de inga större synpunkter på.

Björn Hygstedt kallar spelningen en kul grej men säger samtidigt att det blev en riktigt bra journalistisk produkt.

- Det är ett bra exempel på hur man kan kombinera olika mediekanaler, vidga vyerna och erbjuda läsarna något nytt. Samtidigt är det kul att en morgontidning går före och gör en sådan här grej.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.