Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Därför lämnar Erik Hörnfeldt Tre

Publicerad: 12 Mars 2014, 08:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:45

Efter tolv år lämnar Erik Hörnfeldt mobiloperatören Tre. För Dagens Media berättar han varför, om framtiden och om att få uppleva pappalyckan igen.


Ämnen i artikeln:

Tre

Erik Hörnfeldt har arbetat på Tre de senaste tolv åren och har varit kommunikationschef sedan 2005.

Nu lämnar han mobiloperatören.

– Jag är jävligt nöjd med min insats, men det räcker nu, säger Erik Hörnfeldt till Dagens Media.

Det senaste stora uppdraget för Tre var att tillsammans med Telia Sonera lobba för att regeringen skulle öppna upp 700-bandet för mobiloperatörerna. Något som nu ska genomföras.

– Jag är glad att regeringen tog det kloka och framsynta beslutet och i och med det var jag färdig med Tre.

Men att Erik Hörnfeldt lämnar Tre beror också på att han och bolagets vd Nicholas Högberg har olika åsikter om hur pr-arbetet ska drivas framöver.

– Som en konsekvens av det vill jag lämna.

Erik Hörnfeldt vill dock inte berätta hur synen skiljer sig åt.

– Vi har bestämt oss för att inte säga vad det är. Men det handlar om vilken inriktning vi ska ha och vilka målen ska vara och så vidare. De vill ha en sak och jag tycker att det är något annat som ska göras. Vi är väldigt överens om att vi är oense. Men vi är inte ett dugg osams eller någonting.

Betyder det här att vi inte kommer att få se fler säljfilmer från Tre läcka ut?

– Ingen aning. Tres framtida kommunikationsarbete har jag ingen som helst insyn i. Och i den mån jag vet saker och ting tänker jag inte säga det. De är stora pojkar och flickor som sköter det där.

Vad har varit roligast på Tre?

– Det är väldigt roligt när företag vänder på sjukt stora förluster och börjar gå med vinst. När jag kom in var Tre ett företag som alla hade avskrivit. Då gick snacket om att vi skulle gå i konkurs och vem som skulle köpa upp skiten, säger Erik Hörnfeldt och fortsätter:

– Nu är spekulationerna istället att Tre ska köpa en av de andra operatörerna på den svenska marknaden och vi har resultat och marginaler som är i klass med både Telenor och Tele2. Det känns skönt att lämna det bakom sig. Sedan är det en miljon människor här jag kommer sakna.

Vad ska du göra härnäst?

– Bra fråga. Just nu ingenting. Jag har fått en del erbjudanden som jag tackat nej till av olika skäl. Jag känner att jag kanske inte ska sätta mig på ett heltidsarbete direkt utan att jag tvärtom ska försöka utnyttja min position som klok och erfaren kommunikatör genom att bara välja de uppdrag som antingen känns roliga och spännande eller som är sjukt välbetalda, säger han och fortsätter:

– Om de nu finns.

I maj blir 62-årige Erik Hörnfeldt också pappa för fjärde gången.

– Jag kan inte nog beskriva hur fantastiskt det är att få vara med om den lyckan igen. Det känns underbart.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Tre

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.