Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Danskt förlag startar biltidning i Sverige

Publicerad: 25 april 2002, 08:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:16

Det danska, till hälften Bonnierägda, förlaget Benjamin planerar att starta sportbiltidningen Sportscar. 9 maj lanseras tidningen i Danmark. Innan årsskiftet ska den finnas även i Sverige och Norge.


- Det är en nischad tidning som vi tror kommer att få ett kolossalt stort sälj. Det ska bli ett exklusivt bilmagasin som handlar om sportbilar och körglädje, säger Johnny Laursen, vd på Förlag Benjamin.

Utgivningen i Danmark, Sverige och Norge är en del av affärsidén. Dels skulle tidningen få för liten upplaga i bara ett land. Dels går en tidning om sportbilar bättre att översätta än en tidning om mer vardagliga bilar, enligt Johnny Laursen.

Dessutom ger en tidning med utgivning i tre länder större tyngd hos bilproducenterna.

- När man gör biltidningar är man beroende av goda relationer med bilproducenterna och de blir mer intresserade om du ger ut tidningen i tre länder.

Johnny Laursen räknar med en upplaga på 15.000 i Norge och Danmark och 20.000 i Sverige. Exakt startdatum för Norge och Sverige är inte klart.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.