Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Dansk koncern intresserad av Gisab och Direktpress

Publicerad: 15 Maj 2008, 09:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Danska Politikens Lokalaviser, som driver 27 tidningar i Sverige under namnet Lokaltidningen, ser både Gisab och Direktpress som intressanta uppköpskandidater. "Vi är strategiskt intresserade, men inte konkret", säger Jan Halling, vd för Politikens Lokalaviser.


Gisab har varit till salu sedan i februari. Bolaget driver Mitt i-tidningarna, Tunprint som ger ut tidningar i Eskilstuna och Strängnäs, Örebroar'n, Södertäljeposten och distributionsföretaget S-post.

- Vi är i princip intresserade av både Gisab och Direktpress, men vi har ingen kontakt nu, säger Jan Halling.

Han ser Stockholmsmarknaden som "mycket intressant". Och om Gisab är intresserade av att förhandla med dem så är Politikens Lokalaviser med på det. Jan Halling kan också tänka sig att samarbeta med Gisabs framtida köpare.

- Frågan är om vi ska köpa bolag till ett högt pris eller etablera oss själva, men om det blir nu eller om tio går inte att säga. Bolagen är dessutom involverade i distribution, vilket inte är vårt fokusområde.

Hur mycket är du beredd att betala?

- Det vill jag inte säga. Jag tror inte på att förhandla via pressen.

Politikens Lokalaviser startade nyligen ännu en utgåva av Lokaltidningen i Halmstad med en upplaga på 37.000 exemplar. De 27 tidningarnas totala upplaga är cirka 590.000 exemplar.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.