Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Dansbandskampen är tv från Dantes inferno"

Publicerad: 27 December 2010, 05:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:22

Snart nyår - och dags att summera 2010. Dagensmedia.se låter tv-kanalerna hissa och dissa varandras produktioner.


Dan Panas, presschef på Kanal 5

Vad har varit årets bästa tv-program?

– Jag fick tårar i ögonen när Andrés Iniesta avgjorde VM-finalen, och jag störtbölade när han direkt efteråt hyllade sin döde vän Dani Jarque i Espanyol. Svårslaget tv-drama och lika svårslaget klimax.

Och årets sämsta?

– Svårbedömt, men lite diplomatiskt kan jag säga att Denguefeber är värre än Dansfeber.

Jennifer McShane, presschef TV4

Vad har varit årets bästa tv-program?

– Mauro & Pluras kök på TV8 var årets charmigaste överraskning i det lilla formatet. Ett i grunden ganska smalt program som gömdes undan i tablån, men som med sin personlighet och sin värme växte till något större och bredare. Plura var en fantastisk kock och värd, de där middagarna ville man verkligen vara bjuden på och det är inte helt lätt att få fram den känslan i mat-tv. Hade programmet spelats in efter Pluras genombrott som extremfolklig rockfarbror i ”Så mycket bättre” hade det förstås sänts på TV3 direkt i stället.

Och årets sämsta?

– Under ett år som gav oss Tylösand-Nemo så var förstås inte ”Våra vänners liv” på SVT årets sämsta tv-program, långt därifrån. Men med tanke på mina egna förväntningar, den fina castingen, de begåvade manusförfattarna och den i grunden engagerande storyn var det ändå en liten besvikelse. Det hade kunnat bli så väldigt bra om inte dialogen hade stapplat och klingat falskt så ofta. Tänk att det är så svårt att skriva som folk faktiskt snackar.

Max Lagerbäck, presschef på MTG TV

Vad har varit årets bästa tv-program?

– Precis som Kristallenjuryn ger jag mina priser till SVT. För varenda tv-sänd bildruta signerad mästaren Tom Hardy Alandh. För dokumentärserien DOX och då speciellt för ”The thrilla’ in Manilla” om tidernas boxningsmatch ur förloraren Joe Fraziers perspektiv. För udda och ofta intressanta möten i Skandinaviens bästa talkshow ”Skavlan”.

Och årets sämsta?

– Det är ingen angenäm uppgift att behöva tänka på och kora det sämsta i den flodvåg av tv-trams som sköljt över oss under det gångna året. Men även denna gång går priset till SVT. Dansbandskampen är tv från alla nio cirklar i Dantes inferno… vidrigt på alla sätt.

Ardalan Samimi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.