Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Daniel Nyhlén tar chef från Glife

Publicerad: 12 November 2008, 12:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Rebecca Simonsson slutar som chefredaktör på vimmelsajten Glife. Hon får nu samma tjänst på Daniel Nyhléns skönhetssajt Improveme.se. "Vi ska fördubbla trafiken", säger hon.


Daniel Nyhlén lanserade Improveme.se i mars i år. I somras valde modellen Natacha Peyre att tacka nej till Expressen och tidningen Solo och istället flytta sin blogg till Improveme. I dagsläget har sajten, enligt egna uppgifter, 65.000 unika besökare i veckan.

Rebecca Simonsson vill ha ännu fler. Vägen dit går genom fler bloggare, webb-tv och "diverse stora, men fortfarande inte officiella, samarbeten".

- Vi ska göra om sajten ganska mycket. Det blir fler bra bloggare och vi ska ge oss ut på fältet mer och prata med de stora profilerna. Efter årsskiftet börjar vi med webb-tv. Framför allt ska trafiken öka avsevärt.

Med hur mycket då?

- Jag satsar på det dubbla.

Varför lämnar du Glife?

- Jag kände att Glife var på väg åt ett annat håll än tidigare, det är mer en partysajt. Jag tycker att skönhet är kul. Improveme och redaktörerna som redan sitter här har lyckats bra med att bygga upp en stor nischad sajt.

I och med den smala inriktningen ser hon positivt på framtiden, trots konjunkturläget.

- Eftersom att vi är så nischade tror jag att vi klarar oss bra.

Hankys chefredaktör Martin Johansson ersätter Rebecca Simonsson på Glife. Båda sajterna ingår i Livsstilsnätverket.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.