Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Damernas Värld får större format

Publicerad: 14 Januari 2002, 08:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

I omgörningen av Damernas Värld, som visas i numret av tidningen som kommer den 19 februari, ingår en formatförändring. Damernas Värld gör tvärtemot Silikon och Hennes och blir både bredare och högre än idag.


- Damernas Värld är ingen ungdomstidning, det är en modetidning. I en modetidning krävs det att man har rejält med utrymme för snygga bilder. Sedan ändrar vi också formatet för att den ska synas lite bättre i kioskerna, säger chefredaktör Mona Johansson.

Damernas Värld ska få samma format som Bonnierkollegan Sköna Hem, något bredare och något högre än idag.

- Framför allt blir den lite bredare, mer fyrkantig. Det internationella magasinsformat som Damernas Värld har nu är ganska litet. Jämför med exempelvis Amelia, som är mycket högre och smalare.

Annonspriserna påverkas inte av formatförändringen och Mona Johansson tror inte att formatet innebär några problem för annonsörer.

- Vi ville ha ännu större format, men då knorrade annonsavdelningen. Jag vet inte hur mycket formatet betyder idag egentligen. Man kan dra upp och ner annonser med ganska enkla medel.

Tidningen får också en helt ny design vid nylanseringen 19 februari. Avdelningar tas bort, stuvas om och några nya avdelningar kommer till. Bland annat blir det fler plocksidor så utökas kulturblocket.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.