Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Dagens Miljö tar gammal Slitzchef till chefredaktör

Publicerad: 16 Januari 2007, 13:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Slitz tidigare redaktionschef Mikael Salo blir ny chefredaktör på IDG-tidningen Dagens Miljö. Han tillträder sin tjänst i februari.


- Det ska bli en otroligt rolig utmaning. Det var därför jag tog jobbet. Det är en bransch på stark framfart. Klimatfrågan och vår miljöpåverkan ligger i fokus för både företag och konsumenter, säger Mikael Salo.

Mikael Salo har arbetat i tidningsbranschen i flera år. Bland annat som chefredaktör för The Spy Bar Edition och redaktionschef för Slitz och Ivan.

Han är även utbildad civilingenjör med miljöinriktning från KTH.

- Det är väldigt kul att äntligen få kombinera mina två kompetensområden. Det var en gång det här jag siktade på, att få sluta cirkeln med min tidningskarriär och min akademiska utbildning. Dessutom är jag väldigt insatt i branschen, och den är inne i en riktig boom just nu.

Det senaste året har Mikael Salo jobbat som frilansare för IDG. Men han sökte jobbet via en vanlig platsannons.

- Jag brukar läsa Dagens Miljö, så jag högg till direkt när möjligheten öppnade sig.

Omedelbart efter sitt tillträde kommer Mikael Salo att läggas foku på att utveckla sajten. Där ska besökarna dagligen hitta nyheter och mer djupgående reportage och artiklar.

- Efter att vi fått igång sajten ska vi bredda bevakningsområdet och öka fokus på miljöteknik och miljöanpassad produktutveckling, säger Mikael Salo.

Dagens Miljö utkommer elva gånger per år med en upplaga om cirka 13.000 exemplar.

Målgruppen är främst företagare och företagsledning.

Erik U:son Dahlström

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.