Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Dagens Industri lämnar TU

Publicerad: 19 Februari 2008, 09:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Dagens Industri vill lämna Tidningsutgivarna, TU, och har begärt utträde. - Vi har inte så mycket gemensamt med de andra medlemsföretagen, säger chefredaktör Gunilla Herlitz.


Efter förra årets tuffa löneavtalsförhandling växte beslutet att lämna TU fram. Dagens Industri upplevde att tidningen tvingades in i en konflikt som de inte egentligen inte var berörda av.

- Vi är som en främmande fågel I TU, vi liknar inte de andra medlemsföretagen, som till största delen består av landsortstidningar, säger Gunilla Herlitz, och fortsätter:

- Vi är en nischtidning, vi har andra lönenivåer, högre löner.

I november förra året lämnade bolagen Di TV, Dagens Industri, Di.se och Dinapengar.se, som är samägt med Expressen, samt Bonnier Business Press in ansökan om uträde.

- Sammantaget betalar de bolagen omkring en halv miljon per år till TU, så det är ingen kostnadsfråga, vi tjänar tillräckligt med pengar, säger Gunilla Herlitz.

Anna Serner är nytillträdd vd för Tidningsutgivarna:

- Jag har absolut förståelse för att de skäl som Dagens Industri har framfört, jag förstår att de uppfattar det som ett problem att dras in i en eventuell konflikt i samband med löneavtalsrörelsen när de redan har löner som ligger långt över de som andra medlemsföretag förhandlar om, säger hon.

Hon ska under året föra en dialog med Dagens Industri.

- Jag hoppas att det leder till att de väljer att inte gå ur, för TU är det viktigt att ha så många medlemstidningar som möjligt, och Dagens Industri är en viktig medlem.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.