Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Dagens Industri gjorde en kvarts miljard - i vinst

Publicerad: 12 Februari 2008, 19:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Bonniers affärstabloid Dagens Industri levererade ett rörelseresultat på 242 miljoner kronor under år 2007. 1,5 månadslön i bonus till anstälda på papperstidningen, 3 månadslöner för alla på Di.se.


Rörelseresultatet ökade med 43 procent, medan omsättningen ökade med 4,5 procent till 834 miljoner kronor. Rörelsemarginalen hamnade därmed på 29 procent.

- Det är ett fantastiskt resultat. Otroligt, säger Gunilla Herlitz, chefredaktör och vd på Dagens Industri till Dagens Media.

Omsättningsökningen var svag. Och papperstidningen ökade föräljningen med blygsamma 2 procent. Men det bekymrar inte Gunilla Herlitz.

- Generellt har vi sänkt kostnaderna för hela gruppen. Och vi har också fått ett nytt tryckavtal. Samtidigt hade vi en stark tillväxt på nätet där vinstmarginalen är hög.

Sajten Di.se ökade försäljningen med 23 procent till 97 miljoner kronor. Vinsten hamnade på hela 44 miljoner kronor. Den nystartade sajten Dinapengar omsatte 11 miljoner kronor och gjorde en vinst på 1 miljon kronor.

Di-gruppens resultat drogs ner med knappt 10 miljoner kronor tv-kanalen DI TV.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.