Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Daddy bygger Offsides sajter

Publicerad: 6 Februari 2008, 15:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Offside har gett Daddy uppdraget att bygga tidningens nya hemsida. Viktigast blir att utveckla webshopen. Plattformen ska också användas av det kommande magasinet Filter.


Offsides hemsida har tre år på nacken. Patrik Nolberg, administrativ chef på Offside, beskriver hemsidan som statisk och säger att en förändring var nödvändig.

- Vi måste ha fler möjligheter att kommunicera ut till läsarna. Sedan har vi känt att vi behövde bättre verktyg för att hantera shopen för den har vuxit i omsättning.

Offsides webbshop har fördubblat omsättningen sedan 2003 när den började ta fart. Idag omsätter shopen cirka 1,5 miljoner kronor. I år förväntas den växa än mer.

- Med tanke på att det är ett mästerskapsår igen så hoppas vi på en ökning.

Den nya hemsidan ska lanseras till nummer två som kommer ut 11 mars. I ett första läge ligger fokus på webbshopen, senare ska även det redaktionella materialet lyftas fram.

Hur stor är investeringen?

- I vår värld är det en stor ekonomisk satsning. Det är ett webbsidesbygge i storleken medium.

Plattformen ska också användas av systertidningen Filter, när det är dags att få ut den nya reportagetidningen på nätet.

- Vi ligger lågt tills vidare, har fullt upp med att göra tidning. Det finns planer för webben ett halvår framåt. Det vi gör för Offside är ett skal som kan användas av Filter, säger Mattias Göransson, chefredaktör på Filter.

Johan Frisk

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.