Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Dacke i företagsrekonstruktion

Publicerad: 13 Januari 2009, 07:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Krisdrabbade kommunikationskoncernen Dacke har i dag, tisdag, ansökt om företagsrekonstruktion. "Vi ser det här som ett styrkebesked", säger styrelseordföranden Mats Grube.


I november ansökte Dacke Group om företagsrekonstruktion för sitt portföljbolag Anthill Customer Services International AB, som har 500 anställda.

Nu tvingas man också söka rekonstruktion för moderbolaget Dacke Group samt portföljbolaget Hermelin. Det mindre bolaget Anthill Customer Services Stockholm omfattas inte av rekonstruktionen.

- Vi har haft en tuff historia med stora förluster. Nu har vi svängt om och lyckats nå lönsamhet, men har kvar en stor skuldbörda, säger Dackes styrelseordförande Mats Grube till Dagens Media.

Ett företag som i ett längre perspektiv har en överlevnadsförmåga men som har drabbats av betalningssvårigheter av mer tillfällig karaktär kan rekonstrueras istället för att gå i konkurs.

- Vi får nu arbetsro för att komma tillrätta med skulderna. Vi ser det här som ett styrkebesked, vi har en bra affärsidé och en sund verksamhet och vill inte ens tänka tanken på någon konkurs, säger Mats Grube.

Rörelseresultatet för Dackes tredje kvartal landade på -21 miljoner kronor. Enligt tjänsten Creditsafe har Dacke skulder till Kronofogden på knappt 410.000 kronor. Dacke är noterat på First North.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.