fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dacke-bolag tappar vd

Publicerad: 10 september 2008, 07:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Tommy Sundström slutar som vd för Dacke-bolaget Anthill. Samtidigt bildas en ny, gemensam, ledningsgrupp för Dacke, Anthill och Hermelin.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


- Tommy Sundström lämnar Anthill och nu tar vi det sista steget och formerar den officiella ledningsgruppen för Dacke bestående av två divisioner, säger Peter Zakrisson, vd för Dacke Group.

Ingen ersätter Tommy Sundström som vd, utan tillförordnad operativ chef och vice vd för Anthill blir Anders Maazon. Han har tidigare varit vd på GEAB och ekonomichef på Anthill.

- Tidigare har vi haft vdar i varje bolag, men eftersom vi har en ny struktur och har gått från att vara ett investmentbolag till att vara ett rörelsedrivande bolag, plockar vi bort det.

Dacke Group har under de senaste åren sålt en rad bolag för att nå lönsamhet. Nu består Dacke Group av två affärsområden, undersökningar och kundtjänst.

Den tredje personen i Dackes ledningsgrupp blir Carl Bernström, som operativ chef på Hermelin.

Som Dagens Media tidigare har berättat har Dacke haft ekonomiska problem. Bolaget förlorar pengar och har tvingats sälja, eller lägga ned, stora delar av sina verksamheter.

När når Dacke lönsamhet?

- Det kommenterar jag inte. Men vi gör enorma insatser för att kunna leverera marknadsmässiga resultat, säger Peter Zakrisson.

- Renodlingen är klar då vi har sålt av reklambyråer, vi har gjort oss av med allt som inte är vår huvudverksamhet inom undersökningar och kundtjänst. Det möjliggör att vi kan gå vidare med ytterligare effektivitetsfrämjande åtgärder. Allt följer en väl utstakad plan, avslutar han.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev