Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Correns vd om affären: "Det finns mycket vi kan lära av varandra"

Publicerad: 14 Februari 2008, 14:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Renée Mohlkert, vd på Östgöta Correspondenten, utlovar synergier och rationaliseringar när NT och Corren går samman. Personalstyrkorna på de två medieföretagen kommer sannolikt att minskas.


Renée Mohlkert säger till Dagens Media att affären görs för att stärka de båda koncernerna inför framtiden.

- Tillsammans är vi starkare, naturligtvis. Vi kompletterar varandra väldigt bra och har redan framgångsrika samarbeten.

Vilka synergieffekter kan uppstå i samband med det här?

- Väldigt många. Corren är till exempel väldigt duktiga på radio, medan NT är duktiga på tv. Där finns det mycket vi kan lära av varandra. Inom de flesta områden kan vi hitta synergier.

Innebär sammanslagningen att personalstyrkan kommer att minskas på NT och Corren?

- Jag ska inte säga att vi inte kommer att göra det, för det finns naturligtvis rationaliseringar beräknade i den här affären. Men hur, när, var och hur mycket kan vi inte svara på. Så långt har vi inte kommit i arbetet.

När kan affären vara genomförd?

- Om tidplanen håller och vi inte stöter på alltför stora hinder på vägen, så hoppas vi på en sammanslagning till den 1 maj. Men allt är villkorat med att vi ska ha extra bolagsstämmor i båda bolagen, och det är aktieägarna som fattar beslut om affären.

Hur har personalen tagit emot det här beskedet?

- Personalen har lyssnat och ställt kloka frågor. Jag tror de håller på att smälta informationen just nu. Klubbarna har varit positiva till det här.

Vad ska du göra när Lennart Foss tar över?

- Det kan jag inte svara på. Det får vi se.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.