Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Correns vd blir marknadsdirektör

Publicerad: 12 Augusti 2008, 12:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Östgöta Correspondentens vd och koncernchef Renée Mohlkert blir näringslivs- och marknadsdirektör för Helsingborgs stad.


Tidigare i år köptes Corren av Norrköpings Tidningar. I samband med affären blev VLTs vd Lennart Foss chef för det gemensamma bolaget. Samtidigt tappade Renée Mohlkert platsen i bolagets styrelse.

Nu lämnar hon alltså tidningsbranschen.

- Det är jättetråkigt, jag kommer att sakna alla här. Men samtidigt känns det spännande att börja med någonting helt nytt, säger hon.

- Jag ska utveckla Helsingborgs campus och universitet, jobba mot näringslivet och med event- och turism. Jag kan bidra med mina kunskaper inom kommunikation och med mitt tempo.

Var det rätt av Corren att sälja till NT?

- Det var helt rätt. Det här har ingenting med det att göra.

Renée Mohlkert arbetade på Göteborgs-Posten mellan 1986 och 2001 innan hon tillträdde som vd för Corren. Under sin tid har hon lyckats vända tidningens dåliga lönsamhet till vinst. Hon har också varit vice vd för Tidningsutgivarna.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.