Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Corren tappar bostad i lokalt annonskrig

Publicerad: 4 Februari 2008, 05:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Flera stora mäklare har lämnat Corren för gratistidningen Linköpings-Posten som delas ut till alla hushåll i Linköpings kommun. Tidningen tappar så mycket som åtta helsidor per vecka.


Svensk Fastighetsförmedling, Skandia Mäklarna och Länshem hör till dem som sedan årsskiftet gått över till Linköpings-Postens bostadsbilaga. Tillsammans har de omkring 65 procent av Linköpings bostadsmarknad. Linköpings-Posten ges ut av Swepress och har en upplaga på 75.000.

I Linköpings-Posten blir annonskostnaderna lägre, men enligt Svensk Fastighetsförmedling är det inte därför man lämnat Corren.

- Vi ville ha bättre tryck och en distribution som når ut till alla linköpingsbor. Det får vi i Linköpings-Posten, säger Frida Magnusson som sedan ett halvår tillbaka är vd på linköpingskontoret.

Correns vd Renée Mohlkert bekräftar att man under hösten haft problem med tryckkvaliteten men ser inte det som något alarmerande. Hon menar att det är annat som ligger bakom övergången till Linköpings-Posten.

- Det är förstås tråkigt när kunderna går över till en gratistidning, men det är ännu för tidigt att se konsekvenserna. Vi har fortfarande en dialog med mäklarna.

Swedbanks Fastighetsbyrån annonserade förra året i både Linköpings-Posten och Corren, men väljer nu att istället annonsera två gånger i veckan i Corren.

- Vi tror mer på kundnyttan i Corren, säger kontorschef Thomas Johansson. Distributionen är pålitlig, det redaktionella materialet är läsvärt och vi når även kunder utanför Linköping. Och vi håller avtalet som vi har med Corren.

Thomas Johansson har också tagit intryck av utvecklingen i Stockholm där mäklarna gått tillbaka till DN efter flera år i Metro.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.