Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Corren och Linköpings-Posten fulreggar varandras titlar

Publicerad: 11 Februari 2008, 09:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Det pågår fullt krig om bostadsmarknaden i Östergötland mellan Östgöta Correspondenten och uppstickaren Linköpings-Posten och knepen blir allt fulare. Efter att Corren kvaddat Linköpingsposten reklamkampanj för Bostad Linköping genom att registrera varumärket svarar Linköpingsposten med samma mynt och registrerar Corren Bostad.


- Jag gjorde det på pin kiv, säger Bengt Ingemarsson, vd på Swepress som äger Linköpings-Posten och berättar att Corren har bråkat med Linköpings-Posten sedan "urminnes tider" och har hotat med advokater vid flera tillfällen.

- De har bråkat om varenda liten petitess. Först var det vår vinjettstil som var för lik deras och när vi i höstas när vi startade bostad Linköping missade tjänstemannen som fått i uppdrag att registrera titlarna att göra det.

Istället gick, enligt Bengt Ingemarsson, Corren in och registrerade titeln.

- De var ju inte dummare att de kollade upp registreringen när de såg vår reklamkampanj och sedan var det ju bara får vår del att slänga alla reklamprylar. Då kollade jag om de hade registrerat Corren bostad och det hade de ju inte, vilket gjorde att jag fick mig ett gott skratt.

Vad händer nu då?

- Jag tror det här löser sig genom någon form av byte av utgivningsbevisen. Jag söker inte strid men jag tycker ändå att det är underligt att Corren som äger 99 procent av mediemarknaden här nere ägnar så mycket tid åt att bråka med oss.

Dagens Media har sökt Östgöta Correspondentens vd, Renée Mohlkert.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.