Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Coop petar marknadsdirektören

Publicerad: 6 Februari 2008, 10:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Coops marknadsdirektör Katarina Viebke får inte behålla sin tjänst när företagsledningen förnyas.


Katarina Viebke tillträdde som marknadsdirektör 1 april 2007, men hennes period på posten blev kort.

- Katarina Viebke kommer att vara kvar inom Coop. I exakt vilken roll det blir är inte klart ännu, säger Magnus Frisk, informationschef på Coop.

Varför gör ni den här förändringen?

- Det här är en intern organisatorisk förändring. Marknadsavdelningen kommer att få delvis nya uppgifter och då såg vi att det behövs en annan person att leda arbetet.

Coops marknadsavdelning kommer att bli större och få fler uppgifter, enligt Magnus Frisk. En ny marknadsdirektör är under rekrytering. Under tiden går Annika Jerveland in som tillförordnad marknadsdirektör. Hon har fram till nu varit marknadschef för stormarknadskedjan Coop Forum.

Förändringen påverkar för närvarande inte Coops byrårelationer. Coops huvudbyrå är Lowe Brindfors.

Vid årsskiftet skildes Coop Sverige från sina kollegor i Norge och Danmark. Nu ägs den svenska detaljhandelsrörelsen återigen till 100 procent av Kooperativa Förbundet, KF.

Även KF arbetar med rekrytering av nyckelpersoner. I KF:s fall handlar det om en kommunikationsdirektör som ska rekryteras.

Janne Pettersson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.