Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Computer Sweden drar ner utgivningstakten

Publicerad: 12 Januari 2009, 08:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

IDGs flaggskepp Computer Sweden känner av lågkonjunkturen och har beslutat att dra ner på utgivningstakten.


Senaste numret av Computer Sweden. Computer Sweden, CS, har de senaste tio åren kommit ut tre gånger i veckan, måndag, onsdag och fredag. Men från och med nu ska papperstidningen komma ut två gånger i veckan, till att börja med onsdagar och fredagar men från och med februari på tisdagar och fredagar.

-Anledningen är både konjunkturell och strukturell. Platsannonsmarknaden har burit den tredje utgåvan men den marknaden har nu vikt brant neråt vilket gör det svårt att ekonomiskt motivera tre utgåvor. Samtidigt har det hänt oerhört mycket på nätet de sista tio åren och läsarnas beteenden har ändrats för att mer och mer söka nyheter där, säger Johan Hallsenius, chefredaktör på Computer Sweden.

Enligt honom ska tidningen göra lika många sidor per vecka framöver fast i två pappersutgåvor. Förändringen innebär också att vissa resurser kommer att styras över till webben. Om det blir några förändringar på personalsidan är inte klart ännu, om det blir några sådana kommer det enligt Johan Hallsenius handla om mycket små förändringar.

Idén att minska utgivningstaken har funnits en tid.

-Jag har haft en tanke på förändringen ganska länge men i och med nedgången i konjunkturen har det nu blivit lättare att motivera den. CS är urstarkt på webben och vi har en bra intjäning och marginal på nätet.

Några förändringar vad gäller annonspriser är inte planerade i samband med den lägre utgivningstakten.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.