Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Com hem om freden med Kanal 5: "Oerhört roligt"

Publicerad: 16 Januari 2007, 08:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Om två veckor kommer Kanal 5 in i Com hems digitala tv-utbud. Både Com hem och Kanal 5 pustar ut efter freden. "Det känns bra", säger Com hem-direktören Ulf Johansson.


Kanal 5 kommer från den 1 februari att ingå i Com Hems digital-tv-abonnemang medium och large.

Både Kanal 5 och SBS nya kanal Kanal 9 kommer att finnas hos Com hem. Det är den nya vd Jonas Sjögren som ligger bakom freden mellan de två bolagen.

- Det leder ingen vart att bråka. Det tjänar varken vi, Com hem eller konsumenten på, säger han till Dagens Media.

Ulf Johansson, försäljnings- och marknadsdirektör på Com hem, säger att det är "oerhört roligt" att Com hems digital-tv-kunder nu kan erbjudas Kanal 5.

- Vi är två parter som har tecknat ett avtal som vi båda känner oss till freds med, säger Ulf Johansson till Dagens Media.

Hur viktigt är det för Com hem att Kanal 5 finns med i ert digitala utbud?

- Det är viktigt. I takt med den utveckling som pågår just nu ökar kraven på den digitala distributionen. Jag tror att många kommer att uppskatta att Kanal 5 finns även digitalt.

Hade det någon betydelse att Kanal nu 5 hade två kanaler att erbjuda, både Kanal 5 och Kanal 9?

- Ja, det kan man säga. De flesta kanalhusen har fler kanaler, och det gör att det alltid blir lite lättare att föra diskussioner.

Hur ser uppgörelsen ut beträffande ersättningarna, som ni tidigare har bråkat om?

- Vi kan inte kommentera ekonomiska siffror. Nu gläds vi åt att vi kan distribuera de här kanalerna och att det blir en bra distribution för både nya och befintliga kunder.

Hur är läget med TV3? Hur går diskussionerna med MTG?

- Den frågan återstår i dag, men jag hoppas att vi kan lösa den också vad tiden lider. Vi för diskussioner. Vi hoppas att alla kanaler ska finnas med i vårt digitala utbud.

Vad säger du om kritiken som har riktats mot Com hem, att ni är oresonliga och att era villkor är orättvisa?

- Jag har svårt att kommentera historiken, eftersom jag kommer från UPC-delen. Nu vill vi mest glädjas åt att vi har hamnat i ett läge där båda parter kan känna sig nöjda.

Manfred Aronsson, tidigare vd för Kanal 5 och i dag styrelseordförande i Kanal 5, har tidigare varit mycket skarp i sin kritik mot Com hem. Han anser att Com hem har missbrukat sin dominas, och har vid flera tillfällen försökt att göra Post- och telestyrelsen och Konkurrensverket uppmärksamma på Com hems agerande på marknaden.

- Problemet är att ingen av oss kan säga nej till 1,4 miljoner hushåll. Vi har inget val. Det använder de (Com hem) genom att påtvinga oskäliga avtalsvillkor, sa Manfred Aronsson till Dagens Media i juni 2006.

Dagens Media har under morgonen utan framgång sökt Ulf Johansson och Christofer Peilitz, produktchef TV på Com hem, för en kommentar om Kanal 5 och Kanal 9.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.