Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Cloudberry startar i Skåne

Publicerad: 1 September 2008, 08:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:41

Pr-byrån Cloudberry öppnar kontor i Malmö. "Skånska företag vågar mer", säger Joakim Lind som blir ansvarig för Skånefilialen.


Cloudberry har sedan tidigare flera kunder i Skåne, bland annat Anoto, Tat och Tourism in Skåne. De befintliga kunderna har tryckt på för att byrån ska skaffa en bas i regionen.

- Men målet med etableringen är också att gå på offensiven. Öresundsregionen är expansiv och vi har mycket kontakter i regionen som vi inte har dragit i ännu eftersom vi inte har ett lokalkontor.

Joakim Lind nämner mobil kommunikation och mobila spel som områden där Skåneföretagen ligger i framkant. En skillnad från Stockholm är att företagen är mindre vana med att jobba med pr, på gott och ont.

- Det är lättare att komma in på företag som inte redan samarbetar med en byrå. Samtidigt blir införsäljningsprocessen ofta längre eftersom köparen är ovan vid pr. Men intrycket jag får från kollegor i Skåne är att skånska företag ofta vågar lite mer än Stockholmsföretagen, vilket också kan bero på att man inte jobbat lika länge med pr.

Joakim Lind och en kollega kommer att pendla från Stockholm under hösten. Nästa år räknar han med att flytta till Skåne permanent.

- Jag kommer från Skåne och tillbringar redan mycket tid där. Etableringen av Malmökontoret är delvis ett resultat av hemlängtan.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.