söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Clear Channel: Vi ökar och JCDecaux backar

Publicerad: 10 september 2008, 08:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Både Clear Channel och JCDecaux uppger tvåsiffriga procentuella ökningar under andra kvartalet 2008. "Rimligtvis borde JCDecaux ha backat", säger Alexis Logothetis, försäljningsdirektör på Clear Channel.


HW

Henrik Widell


Clear Channel uppger att de ökade försäljningen med 17 procent mellan Q2 2007 och Q2 2008.

- Vi blev lite förvånade själva och var tvungen att dubbelkolla. Vi har haft en bra vår och slog förra året ganska rejält. Vi har tittat på vad vi hade i lager och har även blivit duktigare på att sälja ut det som traditionellt kallas sista minuten, säger Alexis Logothetis.

Första halvåret 2008 ökade utomhusmediet med 7 procent, enligt IRM. Enligt Clear Channels egna siffror har de under perioden ökat med 9 procent, alltså mer än marknaden.

På helåret 2007 hade JCDecaux en marknadsandel på 41 procent och Clear Channel 46 procent. Första halvåret 2008 har Clear Channel, enligt egna uppgifter, ökat sin marknadsandel till 48 procent. Och under andra kvartalet 2008 tog företaget ytterligare ett steg framåt och ökade till 49 procent.

- Det innebär att resten av marknaden har 51 procent och där tar småaktörerna 13 procent på helåret. Så rimligtvis borde JCDecaux ha backat under andra kvartalet.

JCDecauxs vd, Magnus Heljeberg, håller inte med om Clear Channels slutsatser.

- Vi har haft ett starkt första halvår. Sett till andra kvartalet har det gått ännu bättre då vi har ökat försäljningen med 14 procent.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev