Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Clas Ohlson tar marknadsdirektör från Novartis

Publicerad: 2 April 2008, 10:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:53

Ulrika Göransson får rollen som marknadsdirektör när Clas Ohlson står inför en internationell expansion. Två-fyra butiker ska öppnas i Storbritannien under 2008/2009.


Tjänsten som marknadsdirektör är helt ny. Ulrika Göransson ska även ingå i Clas Ohlsons koncernledning. Hon kommer närmast från Novartis där hon varit nordisk marknadsdirektör.

- Det är en otroligt spännande utmaning och Clas Ohlson befinner sig i en intressant tillväxtfas. Dessutom gillar jag varumärket, svarar Ulrika Göransson på frågan varför hon tog jobbet.

Vilka utmaningar ser du i Storbritannien?

- Jag är inte så insatt ännu men generellt när man ska in på en ny marknad så gäller det att bygga varumärket från grunden. I Sverige är Clas Ohlson väldigt etablerat, men det blir en helt ny situation på en ny marknad.

- Jag ser en stor potential i England. Jag har själv bott där i tre år och kan tänka mig att Clas Ohlson är ett relevant koncept för brittiska konsumenter.

Ulrika Göransson tillträder 1 maj.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.