Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Claes Blom lämnar Amelia för Sköna Hem

Publicerad: 10 April 2007, 09:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

Claes Blom, redaktionschef på M-magasin, blir ny chefredaktör på Sköna Hem. Efter att ha spelat andra fiolen åt Amelia Adamo under ett par år ser han fram emot att få bestämma fullt ut.


Claes Blom börjar som chefredaktör på Sköna Hem den 20 augusti. Han efterträder Eva Abrahamsson som blir förlagschef på Forma Förlag.

- Jag fick erbjudandet bara för någon vecka sedan och har haft svår beslutsvånda. Men det ska bli jätteroligt.

Att Sköna Hem har hela kompetensen på redaktionen och inte är en lös sammansättning av frilansare var en av de övervägande anledningarna till att tacka ja. Att få fatta egna beslut och återigen leda en egen redaktion var ytterligare ett.

- Jag har under lång tid spelat andre fiolen åt en dynamisk och ganska dominerande chef med allt vad det innebär. Det har varit vansinnigt kul, men nu var jag sugen på att bli cehfredaktör igen och ha det fulla ansvaret.

Men det är, enligt Claes Blom, för tidigt för att ha några idéer. Han vill till en början förvalta Sköna Hems särart och fortsätta se till att tidningen är marknadsledande.

- Jag kommer inte att pinka revir och byta färg på vinjetter, utan gå in varsamt och ödmjukt för att så småningom skruva försiktigt för att hålla den vital.

Claes Blom är ingen inredningsexpert.

- Jag är ingen fanatiker som samlar på olika designers och dräglar över Bukowskis katalog. Jag förlitar mig på redaktionens stora kompetens.

Han ska istället tillföra sin kunskap om att göra tidning och säger sig vara bra på att förstå människors behov.

- Jag vet varför man köper en tidning och vad man drömmer om att förverkliga i sitt hem.

Åldersmässigt ligger Claes i målgruppen även om Sköna Hem har företrädelsevis kvinnliga läsare.

- Jag känner mig ganska smäck i målgruppen av medelålders inredningsintresserade.

Sin egen nyinredda vindsvåning på 135 kvadratmeter där han bor med sin sambo tror han inte får några stjärnor av inredningseliten.

- Det är mest "köttbullar och mos-inredning", skandinavisk ljus design med Bruno Mattsson-klassiker och elipse-bord. Jag får jacka upp inredningen lite innan jag bjuder hem redaktionen.

Sara Hammarkrantz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.