Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Citat ökar omsättningen och resultatet

Publicerad: 6 Februari 2008, 07:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Kommunikationskoncernen Citat ökade sin omsättning med 36 procent till 511 miljoner kronor 2007. Rörelseresultatet ökade med 55 procent till 42 miljoner kronor.


Enligt bokslutskommunikén ska utökade uppdrag hos ett flertal av Citats viktigaste kunder ligga bakom tillväxten.

- Man ska aldrig vara nöjd, men vi gör en fantastisk utveckling. Vi växer mer än marknaden och har en hög organisk tillväxt, säger Dan Sehlberg, vd och koncernchef Citat.

Citatkoncernens nyckeltal 2007, 2006 inom parentes:

Nettoomsättningen uppgick till 511 (377) miljoner kronor.Byråintäkten ökade till 397 (309) miljoner kronor.Rörelseresultatet uppgick till 42 (27) miljoner kronor vilket ger en rörelsemarginal på 8,3 (7,1). Byråmarginalen var 10,7 (8,7) procent. Resultatet före skatt uppgick till 74 (26) miljoner kronor.

- I dessa dagar, då ett antal andra kommunikationsstrukturer har tappat mellan 50-90 procent av sitt börsvärde under föregående år, är det väldigt roligt att visa marknaden att det går att bygga en kommunikationskoncern som växer och ger god lönsamhet, säger Dan Sehlberg

Hur blir det med försäljningen av Citat?

- Siffrorna och resultatet är ett tydligt bevis på att Citat är en välmående koncern vilket vi tycker är bra i ljuset av en eventuell förändring av ägarsituation, säger Dan Selberg.

Han dementerar uppgifterna om att Citat kan komma att styckas upp och säljas som separata bolag.

- Det som har varit olyckligt är den kommunicerade tidsplanen och annat. Det finns flera alternativ där ett alternativ faktiskt är att Bure även i fortsättningen är ägare till Citat. Det som inte är aktuellt är "styckningsryktet" som har florerat. Det finns inga sådana planer i nuläget.

Under 2007 genomfördes en försäljning av dotterbolaget Data Unit till Knoe IT, vilket gav en reavinst på 31,3 miljoner kronor och ett likviditetstillskott på 49 miljoner kronor.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.