Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Cissi Elwin tar över Chef

Publicerad: 7 December 2010, 10:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:29

Cissi Elwin Frenkel lämnar Svenska Filminstitutet för tidningen Chef. Hon utsågs till jobbet av sin man Henrik Frenkel.


Chef beslutade nyligen att inrätta en publisher-roll för tidningen, som kombinerar jobbet som chefredaktör och vd. Ansvarig för utnämningen var tidningsentreprenören Henrik Frenkel.

I dag, tisdag, utsågs Henrik Frenkels fru Cissi Elwin Frenkel till tjänsten.

– Jag kunde helt enkelt inte motstå det här erbjudandet, säger Cissi Elwin Frenkel i ett pressmeddelande.

Hon ersätter därmed både vd:n Vibeke Pålhagen, som nyligen lämnade tidningen efter oenigheter med styrelsen, samt chefredaktören Catharina Enblad Nordlund, som slutar i december för att börja på OTW.

– Vi är oerhört glada över att ha lyckats rekrytera Cissi Elwin Frenkel. Cissi har haft stora framgångar både som chefredaktör för ICA Kuriren och nu senast som vd för Svenska Filminstitutet. Hon personifierar det moderna ledarskapet. Cissis egenskaper som både journalist och VD, men också som chef och människa matchar perfekt Chefs inriktning och varumärke, säger ”, säger Chefs styrelseordförande Lennart Dreyer i ett pressmeddelande.

Cissi Elwin Frenkel har även varit chefredaktör för ICA Kuriren och publicistisk chef på Forma Publishing Group samt har en lång bakgrund på SVT.

Henrik Frenkel säger att han inte haft någonting med Cissi Elwin Frenkels utnämning.

– För ett par veckor sedan tog Jan Martinsson och styrelsens ordförande Lennart Dreyer kontakt med Cissi när de förtod att hon kunde vara intresserad av tjänsten. Då kopplades jag ur, säger Henrik Frenkel till realtid.se.

Chef ges ut av Ledarna och har en räckvidd på 165 000 läsare. Förlaget Chef omsätter runt 55 miljoner kronor i år, enligt egna uppgifter.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.