Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Cision vänder till vinst - men sämre tillväxt än väntat

Publicerad: 6 Februari 2008, 08:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Omvärldsanalyskoncernen Cision, tidigare Observer, visar ett rörelseresultat för 2007 på 179 miljoner kronor (-612).


Exklusive omstruktureringskostnader och goodwillnedskrivningar ökade Cisions rörelseresultat till 232 miljoner kronor (204).

Cisions rörelseintäkter för 2007 uppgick till 1873 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 1916 miljoner för 2006. I Sverige drog Cision in 274 miljoner kronor (275).

Valutaeffekter, och då framförallt en försvagad dollar, har påverkat intäkterna negativt med 64 miljoner kronor. Den organiska tillväxten uppgick till 1 procent, vilket kan jämföras med 4 procent 2006.

- Vi har ett högre mål än så. En procent är inte den tillväxten som vi förväntar oss framåt, säger Cisions vd och koncernchef Niklas Flyborg till Dagens Media.

Koncernen bytte under 2007 namn från Observer till Cision. Tidigare hade koncernen tio olika namn internationellt.

- Det som vi är riktigt nöjda med är de viktiga stegen vi har tagit mot vår mer strategiska positionering. Vi gjorde rebrandingen förra året, vi har öppnat upp en bra verksamhet i Asien och vi har lanserat den nya mjukvaran i Amerika. Nu har vi påbörjat arbetet med att bygga en gemensam mjukvara för Europa.

Enligt Niklas Flyborg har den nya tjänsteplattformen Cisionpoint, som samlar alla Cisions bevaknings- och pr-tjänster, tagits emot mycket väl i Nordamerika. Under 2008 blir lanseringen av Cisionpoint i Europa viktig.

- Det ser jättebra ut i USA, och nu ska den lanseras i Europa, säger Niklas Flyborg.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.