Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Cision osäkra inför uppköpsbud

Publicerad: 20 Maj 2008, 05:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

I slutet av april lämnade Triton ett bud på omvärldsbevakningsföretaget Cision. Nu uttalar sig Cisions styrelse om budet men ger ingen klar riktlinje till aktieägarna.


"Cisions styrelse gör bedömningen att Tritons bud inte reflekterar bolagets långsiktiga potential, men att det ur ett kortsiktigt aktiemarknadsperspektiv, i ljuset av nu föreliggande alternativ, inte är oskäligt."

Så skriver Cisions styrelse till sina aktieägare. Styrelsens bild är att stora förändringsarbeten med lansering av Cisionpoint i spetsen har gjort att företagets resultat dämpats och att bolaget därmed har ett större värde än budet på längre sikt. Samtidigt är budet på 1,5 miljarder kronor högre än vad aktiemarknaden värderar bolaget till i dag.

- Det är inget enkelt övervägande utan beror helt på vilket tidsperspektiv vi tittar på, säger Annika Ferm, kommunikationsdirektör på Cision.

Styrelsen gör samma bedömning som Triton att ett eventuellt uppköp inte kommer att ha någon avgörande inverkan på antal anställda eller vilka platser som Cision ska bedriva sin verksamhet på.

Tritons bud gäller samtliga aktier i Cision. Budet har lagts via det svenska holdingbolaget Cyril Acquisition.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.