Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Cision förlorade mot Regeringskansliet

Publicerad: 8 Maj 2008, 03:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Omvärldsbevakningsföretaget Cision förlorade en rättslig tvist mot Regeringskansliet. Regeringsgsrätten anser nämligen inte "att det framkommit skäl" för ett prövningstillstånd. Därmed står kammarrättens dom fast.


Cision förlorade en upphandling för mediebevakning och distribution av pressmeddelanden förra året. Förvaltningsavdelningen på Regeringskansliet valde att ge uppdraget åt Infopaq Danmark A/S som är specialister på mediabevakning och medianalys.

Cision vände sig till länsrätten och ansåg att Regeringskansliet bröt mot lagen om offentlig upphandling. Cision hävdade att uppdraget inte skulle ha gått till Infopaq eftersom konkurrenten hade en skatteskuld hos kronofogden. På det sättet frångick regeringskansliet kvalificeringskrav på " ett välskött företag med sund och stabil ekonomi." Cision argumenterade dessutom att företagit lidit skada på grund av den felaktiga upphandlingen.

Länsrätten dömde i november 2007 till Cision fördel, men Regeringskansliet gav sig inte utan överklagade. Kammarätten upphävde länsrättens dom den 22 april i år. Regeringsrätten beslutade i måndags att inte meddela prövningstillstånd eftersom "målet inte är av vikt för ledning av rättstillämpningen" och att kammarätttens dom inte var "grovt förbiseende eller grovt misstag."

Tonchi Percan

linnea.kihlstrom@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.