Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Cina Gerdin till Botkyrkabyggen

Publicerad: 27 Mars 2012, 06:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:43

Kristdemokraternas tidigare kommunikationschef Cina Gerdin går till Botkyrkabyggen. Där blir hon ansvarig för all extern och intern kommunikation.


Cina Gerdin lämnade Kristdemokraterna i september 2010 och har sedan dess arbetat för Försvarsexportmyndigheten och nu senast drivit ett eget kommunikationsföretag med maken Anders Gerdin (tidigare chefredaktör på Aftonbladet).

Nu blir hon kommunikationschef för bostadsbolaget Botkyrkabyggen, med ansvar för varumärket, all pr, lobbying och annonsköp.

– Jag ser mycket fram emot jobbet. Jag är väldigt intresserad av bostäder eftersom att de är en så stor del av ens liv. Hyresrättens ställning som sådan är också en viktig politisk fråga och det är jättekul att få jobba med det, säger Cina Gerdin till dagensmedia.se.

Botkyrkabyggen äger i dagsläget 12 000 hyresrätter varav majoriteten ligger i olika miljonprogram. Snart drar bolaget igång ett stor projekt där en en stor del av bolagets lägenheter ska rustas upp.

– Det är en massiv kommunikationssatsning och det kommer jag att jobba med.

Vad blir tuffast i det nya jobbet?

– Precis som med Kristdemokraterna är den svåraste frågan att göra en kommunikationsplan och en tidslinje. Att få grepp om vad jag ska prioritera först.

Som kommunikationschef får Cina Gerdin en plats i ledningsgruppen och kommer rapportera direkt till vd:n.

Cina Gerdin tidigare arbetat som nyhetschef på Aftonbladet och redaktionschef på Utbildningsradion.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.